Over Stichting Kinderspeeltuin

In 1964 is de Stichting Kinderspeeltuin Zevenbergschen Hoek opgericht. Deze was gelegen In de spoorlijnzone in het hart van het dorp. In 2006 – 2007 is in Zevenbergschen Hoek een nieuwe speeltuin aangelegd. De aanleg hiervan is mogelijk gemaakt door subsidie die beschikbaar kwam als gevolg door de aanleg van de HSL en de verbreding van de A16.

Vanaf april 2007 is de speeltuin wekelijks iedere woensdagmiddag en zaterdagmiddag tijdens het speeltuinseizoen geopend. Het betreft een afgesloten speelterrein met een groot aantal speeltoestellen, die tevens ook geschikt zijn voor bezoekers met een beperking.

De speeltuin voorziet het dorp Zevenbergschen Hoek van een sociale ontmoetingsplaats. Wekelijks bezoeken een groot aantal kinderen met hun (groot)ouders de speeltuin. De bezoekersaantallen laten nog steeds een stijgende lijn zien. Daarbij merken we ook dat de speeltuin regionale bekendheid geniet en we verwelkomen dan ook steeds meer kinderen uit de omliggende dorpen Lage Zwaluwe, Wagenberg, Langeweg en Zevenbergen. In 2018 werden in de periode maart tot en met oktober 4.000 bezoekers geteld.